Megosztás

Hasznos info

Lúgos víz házilag

2011.10.01.

Nem mondhatnám, hogy a lúgos víz drága mulatság, de éppen nem is olcsó. Egy 5l-es kiszerelés átlagosan 800 Ft-ba kerül, a kiesebb 1,5-2l-es üvegek körülbelül 300-400Ft-ba kerülnek. Jóval drágább, mint a sima ásványvíz, de ha mondjuk az üdítőkhöz viszonyítjuk a lúgos vizet, már nem is olyan nagy az eltérés.

Ha nem akarunk egy héten többször 5l-er flakonokkal szaladgálni, vagy úgy véljük, hogy ez az összeg számunkra több, mint amit ilyen jellegű dolgokra költhetünk, van más megoldás is. A lúgos vizet házilag is elő lehet állítani, mindjárt két alternatívánk is van. Az egyik olcsóbb, a másik drágább. Nézzük először a költségesebb házi lúgos víz alternatíváját. Ezt lúgos csepp megvásárlásával és használatával állíthatjuk elő. Egy liter vízhez, 1ml lúgosító folyadékot kell keverni, ez körülbelül 20 cseppet jelent. Egy üvegcsében 50ml van, ez körülbelül 50l lúgos víz előállítását teszi lehetővé, egy üvegcse ára pedig 3500Ft körül mozog. Ha a legolcsóbb lúgos vizet vásároljuk meg az üzletekben még akkor is bőven gazdaságosabb a csepp kiváltása. Az ilyen cseppnek nincsen íz hatása.

Sokkal olcsóbban is állíthatunk elő házilag lúgos vizet, ehhez nem kell más, mint nyilván víz és szódabikarbóna. 1l vízhez egy kisebb kávéskanálnyi szódabikarbónát kell elkeverni. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lúgos víz előállításának. Vannak gépek, amikkel lehet lúgosítani a vizet, de ezek ára általában nagyon sok, nem hiszem, hogy megéri rá befektetni, ha vannak sokkal olcsóbb és ugyanúgy hatásos más alternatívák is a lúgos víz előállítására.

vissza